Studio

De wereld van de geluidsopnametechniek is in de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Nieuwe apparatuur en muziekopnameprogramma’s zijn bereikbaar geworden voor muzikanten met een beperkt budget. Veel producties worden thuis gemaakt. Er is nog maar een beperkt aantal professionele studio’s waar topartiesten hun opnamen maken. Vaak klinken de thuisproducties kwalitatief veel minder dan de producties uit de professionele studio’s. Wie niet het budget heeft om naar zo’n studio te gaan, maar toch een professioneel klinkend product wil tegen een heel aantrekkelijke prijs, kan prima in Studio Maasdijk terecht.

 

De apparatuur en de sfeer zijn er goed, maar het verschil wordt vooral gemaakt door de kennis, ervaring en passie van de mensen die er werken.

 

Wim Pols heeft aan tientallen CD producties meegewerkt, als uitvoerend artiest, als producer en opnametechnicus. Via de platen die hij maakte, werkte hij samen met ervaren producers en technici. Bovendien bood zijn omroepwerk hem de gelegenheid te leren van de beste vakmensen binnen Nederland op het gebied van opnametechniek en muziekproductie. De techniek van het opnemen van muziek en alle aspecten rond de productie van platen hebben altijd Wims bijzondere belangstelling gehad. Door goed te kijken en te luisteren naar mensen die op dit vlak hun sporen hadden verdiend, leerde hij zelf steeds meer en begon die kennis toe te passen in eigen producties. Om zelf in alle rust op te kunnen nemen en niet steeds te hoeven worstelen met krappe budgetten en dure studiotijd, begon Wim met het opbouwen van een eigen studio. Aanvankelijk met een heel bescheiden inrichting (toch maakte hij zo in 1981 de LP Lighted night), later werd de apparatuur steeds professioneler en spaarde Wim heel geleidelijk zijn studio bij elkaar. Door de jarenlange praktijkervaring is Wim Pols uitgegroeid tot een vakman op het gebied van geluidstechniek en productie, die CD projecten van de conceptfase tot aan de mastering kan verzorgen.

 

Zijn zoon Wouter Pols heeft een heel andere weg bewandeld. Hij volgde een gedegen audio engineering opleiding bij het vermaarde SAE Institute in Rotterdam. Nadat hij eerst een korte cursus electronic music production had gedaan, schreef Wouter zich in voor de dagopleiding audio engineering bij SAE. In 2012 haalde hij het diploma audio engineer en in 2013 haalde hij een Bachelor of Arts Degree in Audio Production aan de Middlesex University in Engeland. Inmiddels heeft Wouter naast werk in de studio al de nodige live ervaring opgedaan als vaste geluidsman van de Country Trail Band. Hij deed via die band ook het geluid voor verschillende internationale artiesten. Behalve audio engineer is Wouter een enthousiast muzikant die gitaar, drums en bas speelt. Hij kijkt ernaar uit om zich de komende jaren op beide vlakken verder te ontwikkelen.

 

In de studio doen Wim en Wouter afzonderlijk producties, maar werken vaak ook samen aan projecten. Ze zetten zich met hart en ziel in om het talent van de klant volledig tot uiting te laten komen.

 

Lees via de pagina's in het linkermenu meer over de studio en de er aanwezig apparatuur, wat er allemaal komt kijken bij het maken van een CD en welke CD producties wij onlangs hebben gedaan. 

 

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.
 

Agenda

 

23 juni 2018

Country Trail Band >>

 

24 juni 2018

Senior String Band >>complete agenda