Recente producties

Country Trail Band met Piet Smit - Twee werelden, één hart

'Twee werelden, één hart' is de titel van de nieuwe gezamenlijke CD van Piet Smit en de Country Trail Band.  

De nieuwe CD is het derde album van de combinatie. In 2011 verscheen de CD ‘Ga naar het wonder’, die overwegend Nederlandstalig was. In 2013 verscheen het album ‘Eerste liefde’. Piet had op dat moment geen platenmaatschappij meer en de Country Trail Band bood aan hem te begeleiden op zijn nieuwe CD en die op te nemen in de studio van Wim Pols. Op ‘Eerste liefde’heeft de band echt een begeleidende rol. Alle teksten zijn in het Afrikaans en de CD is in eerste instantie gericht op de markt van Zuid-Afrika. Het album werd daar genomineerd voor gospel CD van het jaar.

Dit nieuwe album, ‘Twee werelden, één hart’, is echt weer een gezamenlijk project. Het is heel gevarieerd, zowel qua muziek als qua teksten. Sommige nummers zijn geheel Nederlandstalig, andere volledig  Afrikaans en een aantal is een mix van Nederlands en Afrikaans, waarin blijkt hoe nauw die twee talen verwant zijn. Piet Smit en Wim Pols schreven ieder verschillende nummers voor het album. Daarnaast staan er een paar bewerkingen op van internationale en Afrikaanse traditionals.

 

Tim Hermsen - You are my all

Je hebt van die mensen die alles kunnen waar ze hun zinnen op zetten. Tim Hermsen is zo iemand. Binnen enkele jaren ontwikkelde hij zich tot een professioneel zanger, pianist, drummer, songwriter, arrangeur en dirigent. Alle die talenten komen samen op zijn tweede CD ‘You are my all’.

Los van 4 jaar intensieve zangles en wat drum- en pianolessen heeft Tim zichzelf alles aangeleerd.  In 2014 verscheen zijn eerste CD “Beneath Your crown”. Toen was al duidelijk dat Tim veel in zijn mars had als zanger, schrijver en arrangeur. Vele muzikanten werkten eraan mee. Het album werd opgenomen met moderne computertechnologie en Tim zorgde, perfectionistisch als hij is, dat elk nootje precies op zijn plaats kwam.

Voor het nieuwe album ‘You are my all’ koos hij een andere weg. Of liever gezegd, hij werd ertoe aangespoord. Tijdens enkele concerten van de Country Trail Band waar Tim als gast optrad, hoorde Wim Pols hoe Tim de harten van de mensen wist te raken als hij niet met een orkestband maar puur met piano zijn liedjes zong. Hij haalde Tim ertoe over uit zijn comfortzone te stappen en te gaan opnemen zoals dat vroeger gebeurde: met een aantal mensen tegelijk in de studio de interactie tussen de muzikanten vastleggen. Kleine onvolkomenheden horen daarbij en geven de muziek soms zelfs iets extra.  Wims zoon Wouter deed het grootste deel van de opnamen en mixte die tot een prachtig album vol warmte en met pure muziek van drums, bas, gitaren, piano, orgel, saxofoon, violisten, cellist en koor.

 

Country Trail Band and Friends - Daar ruist langs de wolken

Daar ruist langs de wolken is een CD met maar liefst 28 instrumentals: 26 bekende stukken uit de bundel van Johannes de Heer en 2 bonustracks. Achttien muzikanten werkten mee aan dit album van de Country Trail Band & Friends. Natuurlijk is de sfeer duidelijk country, maar de gastmuzikanten uit de klassieke muziek, pop, country en gospel zorgen voor volop variatie. Wat te denken van het aantal solo-instrumenten dat op het album te horen is: pedal-steel, dobro, viool, mandoline, panfluit, elektrische en akoestische gitaar, piano, orgel, banjo, mondharmonica, keyboards, accordeon en autoharp.

De Country Trail Band heeft een lange band met het repertoire uit de bundel van Johannes de Heer. Toen de groep in 1992 haar eerste country CD uitbracht, stond daarop een instrumentale uitvoering van Welk een vriend is onze Jezus. Daarna kwam in 2000 het album Tel uw zegeningen uit met liederen uit de bundel. Het werd met afstand de meest populaire CD van de Country Trail Band. Daarna volgden de DVD Breng dank en het dubbelalbum Breng het licht. Die allereerste instrumental bracht platenproducent Jan Quintus Zwart op het idee voor een instrumentaal album.

De muziek op Daar ruist langs de wolken klinkt warm en transparant. De arrangementen zijn bewust eenvoudig gehouden zodat de kracht van de melodieën goed tot uiting komt. De variatie zit vooral in de afwisseling met alle verschillende instrumenten.

 

Mission Grace - King of Kings

Mission Grace is een band die groeit met elk album. Het in 2015 verschenen album King of Kings is daarvan het bewijs. Peter Smit en Wim van der Bent schreven een aantal prachtige liedjes, deels Nederlandstalig en deels Engelstalig. Met drummer Ruud van de Meeberg en bassist Paul van Vliet heeft Mission Grace een stevige ritmische basis gekregen waarop de vocalen van Inge den Hollander, Jaqueline Hoek en Wim van der Bent prachtig uitkomen. Peter Smit, Remco den Hollander en gast Hanjo Fisser zorgen voor sfeervolle gitaarklanken. Wim van Bent heeft als pianist een belangrijke rol in de muzikale omlijsting. De Here Jezus staat centraal in de songs die soms heel persoonlijk en indringend zijn. Wouter Pols verzorgde de opname, mix en productie van dit album waarvan de opbrengst gaat naar verschillende projecten van de Stichting Help ons Helpen.

 

René Ham - Hymns

Hymns is een mooie verzamelnaam voor de nummers op deze CD van René Ham. Stuk voor stuk zijn het beroemde geestelijke liederen die de tand des tijds met glans hebben doorstaan. Niet alleen door de krachtige teksten, maar ook door de prachtige melodieën. Die krijgen juist nadruk op dit album. Meestal worden deze hymns gezongen, maar nu worden ze instrumentaal op de Spaanse gitaar uitgevoerd door René. Van origine is hij klassiek gitarist en die invloed is duidelijk te horen in zijn uitvoering van deze geestelijke liederen. Deze CD is voor René een logische muzikale zijstap. Hij wil graag in zijn leven en zijn muziek getuigen van zijn geloof in de Here Jezus Christus. Deze CD Hymns is bij uitstek geschikt als muzikaal getuigenis. Ook zonder woorden spreken deze melodieën tot het hart.

 

Herinneringen verbinden wat het oog niet meer ziet (2)

Liederen als ‘Wat de toekomst brengen moge’, ‘Groot is Uw trouw’, ‘U zij de glorie’ en ‘De Heer is mijn herder’ zijn veelgevraagd in radioprogramma’s zoals de Muzikale Fruitmand bij de EO en Wens bij Groot Nieuws Radio. Het zijn liederen die al vele jaren mensen troost geven en bemoedigen. Daarom worden ze ook veel op uitvaarten gespeeld. Nadat Uitvaartverzorging Van der Meer al een CD uitbracht met veelgevraagde algemene liederen, heeft het bedrijf eind 2013 een CD vervaardigd met geestelijke liederen. Naast de genoemde meer traditionele liederen, staan er ook moderne liederen op zoals ‘Als het leven soms pijn doet’ en het van Michael W. Smith bekende ‘Friends’.
De CD bevat in totaal 21 nummers die zeer gevarieerd van stijl zijn. Sommige zijn met orgelbegeleiding opgenomen, andere met een modern combo. 

Klik hier voor het volledige persbericht.

 

Jan & Esther – Bethlehem’s ster
Esther van den Heuvel en Jan Hessink zijn een zangduo uit het oosten van ons land. Ze zingen Nederlandstalige gospels. Vaak maken ze gebruik van bestaande melodiën waarop hun vaste tekstschrijver Fred Val dan een Nederlandse bewerking maakt. Irene en Bert Mol maken de arrangementen en spelen de muziek in. In 2013 hebben Jan en Esther een kerstalbum opgenomen. Bethlehem’s ster is een sfeervolle CD met vele bekende kerstliederen.

 

Wie komt er in mijn huisje
Er zijn veel christelijke cd’s met liedjes voor kinderen. Maar voor de allerkleinsten is er eigenlijk nog heel weinig repertoire. Met Wie komt er in m’n huisje komt daar verandering in. Met vele jaren ervaring in het peuter- en kleuteronderwijs weet Irene de Jong precies aan te sluiten bij de belevingswereld van heel jonge kinderen die alles in zich opnemen als een spons. Wat is het dan mooi om hun kennis te laten maken met Gods liefde via eenvoudige en toegankelijke liedjes. Irene schreef 28 liedjes die met een heel team van zangers en muzikanten, onder wie de bekende gospelzanger Wim Bevelander, op de cd Wie komt er in mijn huisje zijn gezet. Er is met veel inzet en liefde aan gewerkt en dat hoor je! Nog een waarschuwing voor ouders: de liedjes zijn zo aanstekelijk dat je ze ook als volwassene niet meer uit je hoofd krijgt. Wouter Pols heeft voor dit project de mix en mastering gedaan.

 

Maaike – Nooit meer alleen
Ondanks alle social media is er veel eenzaamheid in onze samenleving. Ook Maaike van der Neut heeft zich vaak eenzaam gevoeld. Maar sinds ze Jezus kent, is ze nooit meer alleen. Nooit meer alleen is ook de titel van haar nieuwe CD met 13 nummers.
Maaike is al meer dan tien jaar actief als gospelzangeres. De eerste jaren met een duo en daarna als soliste. Altijd heeft ze eigen teksten gemaakt op bestaande melodieën. Maar God gaf haar op het hart om zelf te leren gitaarspelen en naast de tekst ook de muziek van haar liederen te gaan schrijven. Zo ontstond een aantal eenvoudige, maar daardoor juist vaak heel toegankelijke en pakkende melodieën

Klik hier voor het volledige persbericht.

 

Mission Grace – Nefesh
‘Gods wegen zijn ondoorgrondelijk’. In de volksmond is het een algemeen gezegde om aan te geven dat dingen soms heel anders lopen dan gedacht. Voor veel christenen is het een realiteit omdat de Heer hun leven leidde op een hele andere manier dan ze zelf voor mogelijk hadden gehouden. De band Mission Grace is daar een voorbeeld van. De uit Katwijk afkomstige gospelgroep had na vier albums met een uitgebreide bezetting net besloten om verder te gaan met akoestisch repertoire in een kleinere samenstelling. De plannen waren klaar. De eerste opnamen waren gemaakt voor een nieuwe CD. Een groot optreden in Apeldoorn bevestigde dat de nieuwe opzet aansloeg bij het publiek. Toen volgde een enorme tragedie. Muzikaal leider en multi-instrumentalist Martin Smits overleed volkomen onverwacht door een hartstilstand. De groep was aangeslagen. In het CD boekje van Nefesh schrijft Mission Grace: “We gingen met lege handen naar God, die onze harten vulde met prachtige songs!” De groep pakte de opnamen die al eerder waren begonnen, verder op en maakte een CD met liederen die de Here Jezus verhogen en waarin God’s trouw aan het Joodse volk centraal staat. Nefesh betekent de essentiële, leven gevende ziel, de levenskracht van het lichaam en de kern van het evangelie. Nefesh is ook een bijzondere CD die u zal inspireren en bemoedigen.

Klik hier voor het volledige persbericht.


Piet Smit – Eerste liefde
U herkent vast nog wel het euforisch gevoel van uw eerste verliefdheid. Evenzo overweldigend kan het zijn als je net tot geloof bent gekomen. Maar zoals dat speciale gevoel van de eerste verliefdheid vaak geleidelijk wegebt, kan het vuur van dat prille geloof bijna doven tot een klein flakkerend vlammetje als we worden opgeslokt door de beslommeringen van het dagelijkse leven.
‘Eerste liefde’, de titel van de nieuwe CD van Piet Smit, drukt een verlangen uit om terug te gaan naar dat enthousiaste geloof van het begin. Terug naar de verwondering over wie de Here Jezus is en terug naar vertrouwen zonder vragen
Niet alleen inhoudelijk, maar ook muzikaal is Piet Smit teruggegaan naar zijn eerste liefde. Waar hij vroeger grootschalige producties gewend was, ging hij nu naar Nederland om in de studio van Wim Pols samen met de Country Trail Band zijn nieuwe album op te nemen. Bijna samen in een kring, elkaar inspirerend en stimulerend. Ook gastmuzikanten als planfluitiste Noortje van Middelkoop leverden een bijdrage. In Afrika werden de backing vocals opgenomen, want die moesten echt Afrikaans klinken en nog wat aanvullende instrumentale partijen.

Klik hier voor het volledige persbericht.

 

Country Trail Band – Dwars door de storm
Dwars door de storm: het zou het motto kunnen zijn van een campagne van de regering om de economische crisis te trotseren. In werkelijkheid is het de titel van het nieuwe album van de Country Trail Band, dat het 40-jarig muziekjubileum van zanger Wim Pols markeert.
Het is geen album met een compilatie van nummers uit de afgelopen 40 jaar, maar een CD met 18 gloednieuwe, Nederlandstalige liedjes, uit het leven gegrepen. “Veertig jaar bezig zijn in de muziek is een bijzondere mijlpaal waar ik heel dankbaar voor ben”, zegt Wim. “Maar het leek mij mooier om een nieuw album te maken dan een jubileumfeest of receptie te houden. Het gaat niet om mij en niet om de band, maar om hoe we met onze muziek mensen kunnen bemoedigen en wijzen op Gods liefde.”

Klik hier voor het volledige persbericht.

 

Peter Gros – Home where I belong
Peter Gros is een zanger en songwriter uit Rotterdam die al vele jaren actief is in de gospelmuziek. Hij maakte eerder een CD waarbij hij zichzelf begeleidde op akoestische gitaar. Voor dit album zijn een aantal van zijn composities gearrangeerd voor begeleiding met een band en ook zo opgenomen. Het schrijven van liedjes is een sterke kant van Peter. Ze zijn toegankelijk en blijven gemakkelijk in je hoofd hangen. Peter Gros geeft ook gitaarlessen en zijn goede kennis van het instrument, blijkt uit de mooie akkoordencombinaties die hij in zijn composities kiest. Zijn teksten wijzen heel duidelijk op het belang van een keus voor de Here Jezus. Knap is dat hij zelfs wat humor in zijn teksten en muziek weet te brengen.

Voor verdere informatie ga naar www.petergros.nl

 

René Ham – Melodia del Corazon
Dit is een album voor iedereen die van klassiek gitaar houdt. René Ham komt oorspronkelijk uit Schiedam en woont tegenwoordig in Dordrecht. Op 7-jarige leeftijd begon hij met gitaar spelen. Later studeerde hij aan het conservatorium van Den Haag. Op muziekfestivals in de jaren 70 won hij verschillende prijzen. Melodia del Corazon is een CD met werken van beroemde componisten van gitaarmuziek door de eeuwen heen. Ook voert René Ham op dit album een aantal bekende Bach composities uit op gitaar. Hij sluit de CD af met een eigen compositie.

 

Herinneringen verbinden wat het oog niet meer ziet
Muziek kan bijzondere herinneringen naar boven brengen en troost bieden bij het verlies van een dierbare. Ook is de keuze van de muziek is vaak een uiterst belangrijk onderdeel van een uitvaartdienst. Daarom heeft Uitvaartverzorging Van der Meer uit ’s-Gravenzande een CD laten maken door artiesten uit het Westland en het Rijnmondgebied met liederen en muziek die passen bij afscheid nemen. De titel van het album, dat 14 nummers bevat, is ‘Herinneringen verbinden wat het oog niet meer ziet’ Uitvaartverzorging Van der Meer heeft de CD in eerste instantie laten maken als geschenk voor families voor wie zij in de afgelopen tijd een uitvaart heeft mogen verzorgen. Daarnaast kunnen belangstellenden het album telefonisch of per e-mail bestellen. De contactgegevens staan op de website www.uitvaartverzorgingvandermeer.nl.  

Klik hier voor het volledige persbericht.