Nieuws

9 juni 2011
Nederlands en Afrikaans komen samen op nieuwe CD Piet Smit en Country Trail Band

 

In het midden van de 17de eeuw vestigden Nederlandse kolonisten zich in het zuiden van Afrika. De dialecten die zij spraken vormden de basis van het Afrikaans zoals dat nu in Zuid-Afrika wordt gesproken.

 

Het is de moedertaal van de Afrikaanse gospelzanger Piet Smit, die in Zuid-Afrika al jaren een van de meest populaire gospelartiesten is met diverse gouden en zelfs een platinaplaat op zijn naam. Zijn muziek doet het ook heel goed in Nederland, want hij is een veelgevraagd artiest in verzoekprogramma’s met christelijke muziek. Hij komt geregeld naar ons land voor optredens en heeft speciaal voor die bezoeken CD’s gemaakt met Nederlandstalige liederen. Maar zijn Afrikaanse repertoire wordt hier net zo goed begrepen en gewaardeerd.

Vlak voor zijn komende tournee in mei verschijnt ‘Ga naar het wonder’, een album waarop niet alleen Nederlands en Afrikaans samenvloeien, maar waarop ook de muzikale talenten van Piet Smit en de Nederlandse Country Trail Band worden gebundeld. Het is een uniek internationaal samenwerkingsproject waaraan maanden is gewerkt.

Piet en Country Trail Band zanger Wim Pols ontmoetten elkaar een aantal jaren geleden nadat Piet een paar liedjes van Wim had opgenomen. Het contact leidde tot de afspraak dat de Country Trail Band Piet zou gaan begeleiden bij een volgend bezoek aan Nederland. Dat bleek een goede beslissing. Net als de band wil Piet op een eenvoudige manier met toegankelijke liederen de boodschap van het evangelie van de Here Jezus brengen. Daarnaast was er een duidelijke klik op het persoonlijke en het muzikale vlak.

Er volgde een tweede tour en steeds vaker kwamen er vragen of er een gezamenlijke CD bestond. In 2010 zijn Piet en Wim plannen gaan maken voor dit album, dat klaar moest zijn voor de in mei 2011 geplande tour. Er zijn liedjes geschreven en geselecteerd, teksten bewerkt en vertaald en daarna begonnen de opnamen, waarbij een computerdisc met de muziek en zang per koerier van Nederland naar Zuid-Afrika ging en vervolgens weer terug. De samenwerking was hecht en de nummers op de CD stralen dat uit. Er staan Nederlandstalige liederen op, een paar volledig in het Afrikaans gezongen liederen en ook liederen waarvan de tekst een mengeling is van Nederlands en Afrikaans.

Piet Smit en de Country Trail Band hopen bij hun komende concerten veel mensen te ontmoeten, maar boven alles hopen zij dat mensen zullen doen wat de titel van deze CD zegt: Ga naar het wonder van Gods genade, die Hij ons aanbiedt in Zijn Zoon, de Here Jezus.

Ga naar het wonder is uitgegeven op het Living Water Music label van JQZ Muziekproducties uit Kampen en wordt gedistribueerd door Sabra uit Harderwijk.
 

 

<< Terug

Agenda

 

22 april 2018

Country Trail Band >>

 

10 mei 2018

Country Trail Band >>

 

12 mei 2018

Senior String Band >>complete agenda