Nieuws

22 september 2010
Country Trail Band gaat met Zilver voor Goud

 

‘Spreken is zilver, zwijgen is goud’. U kent het spreekwoord vast wel. Zwijgen over het evangelie heeft de Country Trail Band de afgelopen 25 jaar zeker niet gedaan.

 

Het verlangen om mensen via countrymuziek te vertellen over het evangelie van de Here Jezus was de drijfveer om overal in Nederland en daarbuiten op te treden en vele CD’s te maken.
De band viert haar zilveren jubileum met een DVD/CD, die ‘Silver’ als logische titel meekreeg. Het album bevat 21 nummers, die in het bestaan van de band een belangrijke rol hebben gespeeld. De Country Trail Band is begonnen met het spelen van Amerikaanse country gospelsongs en die vormen nog steeds een belangrijk onderdeel van het repertoire.
Gaandeweg ging de groep meer eigen nummers brengen en ook meer Nederlandstalig repertoire omdat daaraan een grote behoefte bestaat.

 

Op ‘Silver’ heeft de Country Trail Band diverse songs opnieuw opgenomen die stonden op de allereerste CD’s van de band. Die CD’s zijn niet meer verkrijgbaar, maar er bleef geregeld vraag bestaan naar liedjes van die albums. Een aantal markante liedjes uit de beginperiode is nu nieuw leven ingeblazen. Normaal gesproken maakt de groep platen die of Engelstalig of Nederlandstalig zijn, maar ‘Silver’ bevat een mix van Engelstalige en Nederlandse nummers.

 

Het zijn songs met bijzondere verhalen die in de loop der jaren veel reacties hebben losgemaakt bij het publiek. Op de DVD vertelt zanger Wim Pols in de introducties waarom deze liedjes een speciale plaats innemen in het repertoire van de groep. Het videogedeelte werd opgenomen door Life Media Vision in het theater Het Evertshuis in Bodegraven. Naast de DVD zit er in het jubileumpakket van ‘Silver’ ook een audio CD met alle nummers. ‘Silver’ is uitgebracht op de Iris en Living Water Music labels van JQZ Muziekproducties uit Kampen en wordt gedistribueerd door Sabra Muziek uit Harderwijk.
Het positief saldo van de verkoop tijdens optredens gaat naar een project voor de opvang van gehandicapte kinderen in China.

 

De Country Trail Band heeft in haar 25-jarig bestaan samengewerkt met vele artiesten uit binnen- en buitenland. Natuurlijk mochten op Silver ‘special guests’ niet ontbreken. Zo is de bekende panfluitiste Noortje van Middelkoop te horen in twee nummers. De band leerde haar kennen en zeer waarderen tijdens een tournee in Israël. Een andere verrassende gast is steeldrumspeler Hensley Richardson, die aan een van de songs een Caribisch tintje meegeeft. En natuurlijk is Thecla Rutting van de partij. Zij heeft door de jaren heen vaak een gastrol vervuld op CD’s van de band, onder andere in het lied ‘In the eye of the storm’, dat in 1994 de prijs won van ‘Nederlandse countrysong van het jaar’. Op 'Silver' staat een nieuwe uitvoering van het lied, met Thecla.

 

De Country Trail Band kijkt met grote dankbaarheid terug op de afgelopen kwart eeuw. De band mocht vele mensen bereiken met haar muziek en er waren vaak bijzondere ontmoetingen, ervaringen en reacties. ‘Silver’ is een prachtig document van 25 jaar Country Trail Band. Een mijlpaal om bij stil te staan. Maar niet te lang, want de groep gaat door vanuit hetzelfde verlangen waaruit ze in 1985 begon: mensen wijzen op het genadewonder van de Here Jezus. Wie dat genadewonder aanneemt, kiest voor een gouden toekomst. Zo gaat de Country Trail Band met ‘Silver’ voor goud.

 

Meer informatie:
Jan Quintus Zwart, JQZ Muziekproducties, E jqz@jqz.nl,

T 038 – 3316695
Hans Steeds, Country Trail Band, E manager@countrytrailband.org,

T 06 -52435156

 

<< Terug

Agenda

 

22 april 2018

Country Trail Band >>

 

10 mei 2018

Country Trail Band >>

 

12 mei 2018

Senior String Band >>complete agenda