Nieuws

10 september 2016
Zuid-Afrikaanse zanger Piet Smit terug in Hoekse Dorpskerk

 

Op donderdagavond 15 september 2016 is er een bijzonder gospelconcert in de Dorpskerk in Hoek van Holland. Piet Smit, een van de bekendste gospelzangers van Zuid-Afrika met verschillende gouden platen op zijn naam, zal dan een concert geven dat om 19.30 uur begint.

 

Piet Smit is in september in Nederland en België op tournee met The Country Trail Band. In de weekends zijn er allemaal gezamenlijke concerten. Door de week is er wat ruimte in de agenda. Hoekenees Wim Pols is zanger van de Country Trail Band en hij heeft Piet weer gevraagd om naar Hoek van Holland te komen. Enkele jaren geleden was Piet Smit er ook en de bezoekers van dat concert hebben toen enorm genoten.

 

De muzikale wortels van Piet Smit liggen in de folk- en de countrymuziek van de jaren 70 en dan vooral de rustige liedjes met een akoestische begeleiding. Perfect geschikt voor het warme stemgeluid van Piet Smit. Aanvankelijk speelde hij in cafés en clubs, maar nadat hij in 1989 tot geloof kwam, concentreerde hij zich op gospelmuziek. Met zijn aparte stijl en mooie liedjes werd hij heel populair in zijn land. Daar werd hij de eerste christelijke artiest die van een album zo veel exemplaren verkocht dat hij er een platina plaat voor kreeg. In Nederland draaide de EO zijn muziek en die sloeg aan bij het Nederlandse publiek.

 

Ter gelegenheid van de tour is een gezamenlijke CD uitgebracht van Piet Smit en de Country Trail band met als titel ‘Twee werelden, één hart’. Daar zullen verschillende liederen van te horen zijn evenals van de nieuwe CD ‘Liefde is’, die Piet Smit in Zuid-Afrika uitbracht. Wim Pols zal het concert openen met een paar liedjes, daarna brengt Piet Smit zijn programma en tot slot zullen ze samen nog iets zingen.

 

Het concert in de Dorpskerk, Prins Hendrikstraat 191 in Hoek van Holland op donderdag 15 september 2016 begint om 19.30 uur. Vooraf reserveren is niet nodig. De toegang is gratis. Wel wordt er een collecte gehouden.

 

<< Terug

Agenda

 

22 april 2018

Country Trail Band >>

 

10 mei 2018

Country Trail Band >>

 

12 mei 2018

Senior String Band >>complete agenda