Nieuws

18 oktober 2014
Inspirerende country gospel door drie generaties

 

Drie generaties zullen op het podium staan tijdens de Generations Tour die de Country Trail Band en Half a Mile eind oktober en begin november op verschillende plaatsen in Nederland brengt. Tijdens deze tour zal er geen sprake zijn van een generatieconflict. Jongere en oudere muzikanten laten zich inspireren door dezelfde country wortels en interpreteren die op hun eigen manier.

 

 

Voor de liefhebbers van country en folk worden het avonden om van te smullen. Het christelijke organisatiebureau Events4Christ kwam met het idee om beide bands bij elkaar te brengen. De Country Trail Band is al bijna 30 jaar de toonaangevende groep op het gebied van country gospel in Nederland en Half a Mile heeft in haar nog korte bestaan al grote indruk gemaakt met haar ‘acoustic music from the heart to the Lord.’

 

Pioniers

The Country Trail Band behoort tot de pioniers in Nederland op het gebied country gospel. De groep trad overal in ons land op, maakte vele CD’s en toerde in Duitsland, België, Tsjechië, Oostenrijk, Schotland, Israël en Zuid-Afrika. In 1995 maakte de Country Trail Band een tournee door Amerika met als hoogtepunt een optreden op de Grand Ole Opry in Nashville. De groep fungeerde vaak als begeleidingsband van Amerikaanse artiesten en bood altijd graag jonge mensen de gelegenheid zich aan een breed publiek te presenteren. De band is op verzoek van het publiek steeds meer Nederlandstalige nummers gaan spelen, maar is daarnaast altijd haar country roots trouw gebleven. Tijdens de tour zal de Country Trail Band die country kant laten horen.

 

Jonge talenten

Half a Mile bestaat uit zes jonge talenten uit Overijssel. Ze trekken veel aandacht met hun debuutalbum Promised, dat lang in de Nederlandse gospel top 10 van Groot Nieuws Radio stond.

In 2013 werd Half a Mile genomineerd voor een Zilveren Duif award in de categorie beste nieuwkomer. De band verzorgde met veel succes een aantal voorprogramma's voor de befaamde band Trinity en speelde concerten met Elly & Rikkert, Elise Mannah, Rob Favier, Ralph van Manen en Cashflow. Eind augustus 2014 kwam de single Only Human, een eigen song, uit. De videoclip van die song is inmiddels al tienduizenden keren bekeken op internet. Centraal in het frisse geluid van Half a Mile staat de close harmonyzang van de zussen Hanna en Susanne van Gemeren. Wim Pols, die in zijn lange radioloopbaan al veel country music voorbij heeft horen komen, vindt hen “zeer uitzonderlijke talenten.”

 

Leetijd telt niet

Van de Country Trail Band zijn drie leden 60-plus. De rest is van de middengeneratie, net als percussionist Richard Jansen van Half a Mile. Maar de jongste muzikant van die groep is 16 en de meerderheid is ook jonger dan 20. Tijdens de Generations Tour zal blijken dat leeftijd niet telt als het om mooie muziek gaat. De Country Trail Band en Half a Mile zullen ieder een eigen set spelen, maar zullen elkaar ook opzoeken op het podium. De oude rotten kijken er naar uit om samen te spelen met deze grote jonge talenten. Die vinden het op hun beurt mooi om op het podium te staan met pioniers die voor hen de weg baanden.

 

Wie deze unieke concerten wil meemaken kan terecht op:

vrijdag

24 oktober

20.00 uur

Stinskerk

Zwolle

zaterdag

25 oktober

20.00 uur

Breepleinkerk

Rotterdam

vrijdag

31 oktober

20.00 uur

De Regenboog

Harderwijk

zaterdag

1 november

20.00 uur

Zijdekerk

Boskoop

 

Voor het concert op 1 november stond eerst Alphen aan den Rijn vermeld. Dit concert is echter verplaatst naar Boskoop. 

Kaarten voor de concerten kosten (inclusief reserveringskosten) 15 euro per persoon en zijn te bestellen via www.events4christ.nl

 

 

<< Terug

Agenda

 

22 april 2018

Country Trail Band >>

 

10 mei 2018

Country Trail Band >>

 

12 mei 2018

Senior String Band >>complete agenda