Nieuws

4 september 2014
Senior String Band helpt voedselbank met CD presentatie

 

De Hoekse Senior String Band presenteert op zaterdagavond 27 september a.s. de CD America in Songs in Mijn Torpedoloods aan de Berghaven in Hoek van Holland.  De entree is helemaal gratis, maar de band hoopt dat iedereen die avond een CD koopt omdat de opbrengst ten goede komt aan het werk van de voedselbank Maassluis/Hoek van Holland.

 

De Senior String Band bestaat uit twee Hoekenezen, Ralph Vinjé en Wim Pols, en voormalig Hoekenees Paul van Dongen. Zij behoorden tot de oprichters van Calyx, die in de jaren 70 uitgroeide tot een van de bekendste bands binnen de countrymuziek in Nederland. Calyx maakte een groot aantal LP’s en CD’s, won prijzen tijdens internationale festivals, trad overal in Nederland op en fungeerde als begeleidingsband van de Amerikaanse countrylegende George Hamilton IV.

Met een theaterprogramma over de geschiedenis van de countrymuziek won Calyx in 2007 een onderscheiding voor country concert van het jaar. Het jaar daarop werd het dubbelalbum van de voorstelling gekozen als Nederlandse country CD van het jaar en Wim Pols als countryzanger van het jaar. Nadat in 2011 de sologitarist was overleden en in 2012 de zangeres om gezondheidsredenen met de band moest stoppen, bleven Ralph, Paul en Wim over.

 

Nieuwe weg

Ze besloten als trio verder te gaan en een nieuwe weg in te slaan onder een nieuwe naam – Senior String Band – en met een nieuw programma: America in Songs.  Het is een theaterprogramma waarmee de groep het publiek meeneemt door de geschiedenis van de Verenigde Staten.

De Pilgrim Fathers, de Onafhankelijkheidsoorlog, de trek naar het westen, de slavernij, de burgeroorlog, de onophoudelijke stroom van emigranten en de opkomst van de spoorwegen: ze komen allemaal voorbij. Ook is er aandacht voor de drooglegging van 1919, de Cuba crisis, de indrukwekkende auto-industrie, de turbulente jaren 60, het conflict in Vietnam, de idealen van pioniers als Martin Luther King en de aanslag op de Twin Towers.

 

Keur aan instrumenten

De CD America in Songs bevat een compilatie van 15 nummers uit het theaterprogramma. Op 27 september zal de Senior String Band het hele theaterprogramma uitvoeren. Het programma is een combinatie van liedjes, beelden en verhalen. Het is een historische opfriscursus en een heerlijke muziekvoorstelling tegelijk. De drie muzikanten van de Senior String Band brengen een keur aan instrumenten mee variërend van gitaren en bas tot viool, mondharmonica, banjo, percussie en autoharp. Tijdens het concert in Mijn Torpedoloods speelt drummer Ruud van de Meeberg mee, die als gastmuzikant ook op de CD is te horen. Via een beamer toont de groep beelden die historische gebeurtenissen en personen weer helder op het netvlies zetten.

 

Opbrengst CD naar voedselbank

De Senior String Band heeft er bewust voor gekozen om geen entree te vragen voor het concert. Wel hoopt de groep dat iedereen die komt die avond een CD koopt voor 10 euro. Het volledige positieve saldo – ongeveer 6 euro per CD – gaat namelijk naar de voedselbank Maassluis/Hoek van Holland en is specifiek bestemd voor het werk in Hoek van Holland. Er zijn steeds meer gezinnen die financieel bijna niet meer kunnen rondkomen en voor hulp moeten aankloppen bij de voedselbank. Er zijn dus ook meer levensmiddelen en fondsen daarvoor nodig. Tijdens het concert zal een bestuurslid iets vertellen over het werk van de voedselbank.

 

 

Toegang is vrij

Het CD presentatieconcert begint om 20.15 uur. Het adres van Mijn Torpedoloods is Stationsweg 43 in Hoek van Holland. Wie voor het
concert heerlijk wil dineren aan de Berghaven met zicht op de Nieuwe Waterweg kan daarvoor reserveren via de website www.mijntorpedoloods.nl. Wie alleen het concert wil bijwonen hoeft niet te reserveren. De toegang is vrij zo lang er plaats is.

 

Voor verdere informatie :

Ralph Vinjé

Telefoon: 06 – 50645021

E-mail seniorstringband@live.nl

 

 

<< Terug

Agenda

 

22 april 2018

Country Trail Band >>

 

10 mei 2018

Country Trail Band >>

 

12 mei 2018

Senior String Band >>complete agenda