Nieuws

26 februari 2014
Country Trail moet stoppen per 1 april 2014

 


Country Trail gaat met ingang van 1 april 2014 verdwijnen. "Het is helaas geen 1 april grap", zegt presentator Wim Pols, die de beslissing van de leiding van het station betreurt.


 

 

Groot Nieuws Radio heeft via internet een onderzoek gedaan over de muzieksmaak van de luisteraars. Daaruit bleek dat Nederlandstalige- en Engelstalige aanbiddingsmuziek, ballads en Nederlandstalige gospelpopmuziek het breedst worden gewaardeerd. Daarom gaat het station zich op deze stijlen concentreren. Het gevolg is dat er geen plaats meer is voor specifieke programma's als Country Trail. Programmamaker Wim Pols is uitermate teleurgesteld over deze beslissing. "Mijn vrouw Geertje, die de muziek uitzocht, en ik hebben het programma altijd met veel passie gemaakt. We hebben ons ingezet om het imago van 'cowboyhoeden en strobalen' weg te nemen en mensen te wijzen op de prachtige verhalen die er in countrysongs zitten. Verhalen die uit het leven zijn gegrepen en daardoor herkenbaar zijn voor de luisteraars. We kregen juist daarover geregeld waarderende reacties."

 

Country Trail is vanaf de oprichting van Groot Nieuws Radio te horen geweest op de zender. Daarvoor heeft het programma 17 jaar lang een plaats gehad bij de Evangelische Omroep, eerst op Hilversum 3 en later Radio 2. Country Trail zal dus net het 25-jarig jubileum niet halen.

Wim Pols gaat wel een nieuw programma presenteren op de zaterdagochtend van 07.00 - 09.00 uur: Plaatjes met Pols. Het zal gevarieerde, rustige gospelmuziek bevatten. "Ik ga mijn best doen om er een programma van te maken waarbij het prettig wakker worden is. Ongetwijfeld zal ik elke week wel ergens in het programma een mooie countrysong laten horen."
 

 

<< Terug

Agenda

 

22 april 2018

Country Trail Band >>

 

10 mei 2018

Country Trail Band >>

 

12 mei 2018

Senior String Band >>complete agenda