Nieuws

11 november 2013
Wim Pols wint Oeuvreprijs 2013 bij Zilveren Duiven Awards

 

“Dat ik al die jaren in de muziek actief heb mogen zijn is vooral te danken aan Gods liefde, genade en trouw. Niettemin is het heel mooi om zo’n bijzondere blijk van waardering te krijgen van mensen uit het vak.” Wim Pols is blij met de Zilveren Duif Oeuvre Award 2013, die hij vrijdag 8 november jl. in ontvangst mocht nemen uit handen van Els de Jong-van Gurp, directeur van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak.

 

Wim ontving de prijs voor zijn jarenlange inzet voor de gospelmuziek in Nederland als zanger, muzikant, liedjesschrijver, producer en radiomaker. Wim was door Groot Nieuws Radio gevraagd om bij het Zilveren Duiven Awards Gala in het Hart van Holland in Nijkerk aanwezig te zijn om na afloop van de avond commentaar te geven op het gala. Dat bleek een voorwendsel. De ware reden voor de uitnodiging was een verrassing: de Oeuvreprijs 2013 in ontvangst nemen.

 

De Zilveren Duiven worden jaarlijks uitgereikt, waarbij het oordeel van een vakjury en stemmen van mensen uit het land via internet bepalen welke Cd’s en welk lied worden onderscheiden. Daarnaast bepaalt de christelijke muziekbranche of er een oeuvreprijs wordt uitgereikt. Vorig jaar ging die naar Elly & Rikkert en dit jaar dus naar Wim Pols.

 

In 2013 viert Wim zijn 40-jarig jubileum in de muziek. In dat kader kwam eerder dit jaar het album ‘Dwars door de storm’ uit. Hij begon op te treden met de country band Calyx, waarvan nog drie leden nu onder de naam Senior String Band een programma maken voor kleine theaters over de geschiedenis van Amerika. Wim zong intensief in het vroegere koffiebarcircuit en was in 1985 een van de initiatiefnemers van de Country Trail Band. Met deze band toert hij nog steeds door Nederland met een combinatie van Nederlandstalige liederen en country gospelsongs. De band brengt vrijwel jaar een nieuwe CD uit en trad in de afgelopen jaren in diverse landen op. Al vele jaren ondersteunt de Country Trail Band kleinschalige hulpverleningsprojecten in ontwikkelingslanden.

 

Als radiomaker werkte Wim 20 jaar voor de EO en hij is sinds de oprichting in 2007 betrokken bij Groot Nieuws Radio, waar hij elke zaterdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur het programma Country Trail presenteert. Zijn vrouw Geertje verzorgt daarvoor de samenstelling en Wim onderstreepte in zijn dankwoord in Nijkerk haar bijdrage aan zijn muzikale loopbaan. Ook bedankte hij zijn muzikale vrienden, onder wie producent Jan Quintus Zwart met wie hij al 25 jaar ‘zonder contract maar op basis van vertrouwen’ samenwerkt.

 

De overige Zilveren Duiven gingen naar Janine Beens voor beste album met haar CD ‘Janine’, Opwekking Kids 23 voor beste album voor kinderen, Junus Manuputty voor beste instrumentale album met ‘The story of a child’ en het koor Soli Deo Gloria voor beste album in de categorie gewijde muziek met de CD Heimwee. De aanmoedigingsprijs ging naar het Vreemdelingen Collectief met hun album Niemandsland. William Wixley kreeg de Zilveren Duif voor beste lied met zijn compositie Justice song.
 

 

In de week van 11 t/m 15 november is Wim Pols geregeld te horen als Classics artiest van de week op Groot Nieuws Radio 1008 AM.

 

<< Terug

Agenda

 

22 april 2018

Country Trail Band >>

 

10 mei 2018

Country Trail Band >>

 

12 mei 2018

Senior String Band >>complete agenda