Nieuws

24 juni 2013
Bewogen muzikale weg leidt tot bijzondere CD Mission Grace

 

In de herfst van 2012 begonnen in de studio in Maasdijk de opnames voor de nieuwe CD van Mission Grace. Kort daarna overleed muzikaal leider Martin Smits plotseling door een hartstilstand. De leden van de groep gingen door een diep dal, maar gingen door en na maanden van hard werken is er nu het zeer bijzondere album Nefesh.

 

‘Gods wegen zijn ondoorgrondelijk’. In de volksmond is het een algemeen gezegde om aan te geven dat dingen soms heel anders lopen dan gedacht. Voor veel christenen is het een realiteit omdat de Heer hun leven leidde op een hele andere manier dan ze zelf voor mogelijk hadden gehouden. De band Mission Grace is daar een voorbeeld van. De uit Katwijk afkomstige gospelgroep had na vier albums met een uitgebreide bezetting net besloten om verder te gaan met akoestisch repertoire in een kleinere samenstelling. De plannen waren klaar. De eerste opnamen waren gemaakt voor een nieuwe CD. Een groot optreden in Apeldoorn bevestigde dat de nieuwe opzet aansloeg bij het publiek. Toen volgde een enorme tragedie. Muzikaal leider en multi-instrumentalist Martin Smits overleed volkomen onverwacht door een hartstilstand.

 

Met lege handen naar God

“De klap was enorm”, zeg gitarist en liedjesschrijver Peter Smit. “We waren in shock wisten niet meer hoe we verder moesten. We zijn met lege handen naar God gegaan. Hij vulde op een wonderlijke manier onze harten met prachtige songs! Samen zijn we toen, met vallen en opstaan, de uitdaging aangegaan om het album af te maken en door te gaan met Mission Grace.”
Het resultaat is Nefesh, een CD met liederen die je raken. Ze komen diep vanuit het hart van de groepsleden en komen daarom over bij de luisteraar. Nefesh is Hebreeuws voor de essentiële leven gevende ziel, de levenskracht van het lichaam en tevens de kern van het evangelie. “Ons ultieme verlangen is Jezus te verhogen. Daarnaast spreken veel liederen op deze CD over Gods trouw aan het Joodse volk.”

 

 

Opbeurend en inspirerend

Nefesh is een CD die rust uitstraalt. De prachtige vocale harmonie en solostukken van Inge den Hollander, Wim van der Bent en Jacqueline Hoek gedijen op een sfeervol bed van akoestische klanken van gitaar, piano, viool en dwarsfluit. Bijna alle liederen op het album zijn zelf geschreven, vooral door Peter Smit en Wim van der Bent. Het is logisch dat Martin Smits op Nefesh een centrale rol heeft. Niet alleen zijn de fantastische partijen die hij op gitaar en bouzouki al had ingespeeld gelukkig bewaard gebleven. Het verlies van deze zo getalenteerde muzikant en grote vriend is een thema dat een plaats heeft gekregen in diverse liederen. De groep heeft tijdens de reis die het maken van deze CD was, veel verdriet moeten verwerken. Maar de boodschap van Nefesh is allerminst verdrietig, maar juist opbeurend en inspirerend. De teksten zijn overwegend Nederlandstalig, afgewisseld door enkele Engelstalige liederen. Ze vertellen over Gods liefde en het genadewonder van de Here Jezus. De eerste zes nummers vormen samen het thematische werk De Proclamatie.

 

Verademing in wereld vol geraas

Nefesh is album vol variatie, mede dankzij de bijdrage van gastmuzikanten als pianist Hans de Heer, violist Gideon van Buitenen, fluitiste Ida Fisser en gitarist Remco den Hollander. Simone Hopman en Jack van der Tang declameren teksten uit de Bijbel. Naast de 17 nieuwe stukken van het album zijn er drie live opgenomen nummers toegevoegd en een remix van de het door Martin Smits geschreven instrumentale werk Exodus. Nefesh is net als de vorige albums van Mission Grace geproduceerd door Wim Pols.
Wie zich los wil maken van de drukte van het dagelijks leven, kan op reis gaan en de rust van de natuur opzoeken. Een mooi alternatief is Nefesh op te zetten en met hoofdtelefoon op helemaal weg te dromen met de rustgevende klanken van Mission Grace. Een verademing in een wereld vol geraas.

 

Zegen verspreiden

Nefesh is niet alleen een album dat muzikale zegen verspreidt, maar ook materiële zegen brengt aan kinderen en ouderen die het moeilijk hebben in Roemenië, Malawi, Bolivia en Israël. De opbrengt komt namelijk ten goede aan projecten van de Stichting ‘Help ons helpen’ (www.stichtinghelponshelpen.nl .
Nefesh is verschenen op het Living Water Music label van JQZ Muziekproducties uit Kampen en wordt gedistribueerd door Sabra Harderwijk.
 

 

<< Terug

Agenda

 

22 april 2018

Country Trail Band >>

 

10 mei 2018

Country Trail Band >>

 

12 mei 2018

Senior String Band >>complete agenda