Nieuws

27 januari 2013
Twee generaties mixen jubileum CD

 

Eén van de meest gelouterde geluidstechnici van Nederland en een aanstormend talent die nog bezig is met de opleiding audio engineering hebben samen het jubileumalbum 'Dwars door de storn gemixed'.

 

De mix van 'Dwars door de storm', het nieuwe album van Wim Pols en de Country Trail Band is klaar. Momenteel wordt in de CD fabriek gewerkt aan het persen van de CD's. De mix van het album is gedaan door Sytze Gardenier samen met Wouter Pols, de zoon van Wim.

 

Sytze Gardenier is één van de meest ervaren en gelouterde geluidstechnici van ons land. Inmiddels is hij met pensioen, maar nog steeds volgt hij de ontwikkelingen op het gebied van geluidstechniek op de voet. Sytze was technicus bij Radio Veronica voordat hij in het studiowerk terecht kwam. Vele jaren was hij technicus in de studio van de toenmalige platenmaatschappij Dureco in Weesp. Hij is verantwoordelijk voor de technische realisatie van vrijwel alle hits van artiesten als de Dolly Dots en Conny Vandenbosch. Ook werkte hij veel samen met de fameuze dirigent Rogier van Otterloo, onder andere voor de soundtrack van de film Soldaat van Oranje.

 

Wim leerde Sytze kennen toen de Country Trail Band in de jaren 90 haar eerste CD's bij Dureco opnam. In 2007 werd de samenwerking hernieuwd toen Sytze de mix deed voor Wim's album 'Het Uitzicht'.

 

Wim's zoon Wouter volgt het tweede jaar van de opleiding Audio Engineering aan het SAE Institute in Rotterdam. Wouter heeft als stageproject het album 'Dwars door de storm' opgenomen en meegelopen met het totale productietraject.

 

Het leek Wim een mooi plan om de mix van het album te laten doen door deze twee generaties van audio engineers: de een groot geworden in de analoge wereld en de ander opgeleid in de digitale wereld. Vanaf het eerste moment was er een klik tussen Sytze en Wouter. Het heeft geresulteerd in een fraaie mix.

Begin februari is die voor iedereen te beluisteren.

 

<< Terug

Agenda

 

22 april 2018

Country Trail Band >>

 

10 mei 2018

Country Trail Band >>

 

12 mei 2018

Senior String Band >>complete agenda