Nieuws

21 december 2012
Wim Pols viert 40 jaar muziek met nieuw album

 

Voor Wim Pols belooft 2013 een bijzonder jaar te worden. Hoewel de in Hoek van Holland woonachtige zanger al aan het eind van de jaren ’60 startte met muziek maken, begon hij in 1973 geregeld op te treden. In 2013 zal dat 40 jaar geleden zijn.

 

Het is een loopbaan die steeds twee sporen heeft gekend: countrymuziek (solo en met de band Calyx) en gospelmuziek (solo en met de Country Trail Band).

 

Die twee sporen country en gospel kwamen vooral samen in de Country Trail Band, die inmiddels ook al ruim 28 jaar onderweg is. Overigens speelt de Country Trail Band al lang niet meer uitsluitend Engelstalige country gospel zoals in de beginjaren, maar een mix van Nederlandstalige en Engelstalige muziek. Vooral in kerken is er veel vraag naar Nederlandstalig materiaal. Hoewel country altijd de basis blijft, zijn de Nederlandstalige nummers in de loop der jaren breed van stijl geworden.

 

Om het 40-jarig jubileum te vieren, heeft Wim Pols 18 nieuwe Nederlandstalige gospelnummers geschreven die hij gaat opnemen met de Country Trail Band. De opnamen voor het nieuwe album beginnen in december. Het is de bedoeling dat de CD in februari 2013 uitkomt.

 

Wim’s zoon Wouter gaat zijn vader assisteren bij het realiseren van het album. Voor Wouter is de CD zijn stageproject in zijn afsluitende jaar als student audio engineering aan het SAE Institute in Rotterdam.

 

Rond de CD, waarvan de titel nog moet worden gekozen, zullen verschillende activiteiten worden ontwikkeld. Vanaf 14 december zal er elke week een nieuwsbericht over het album en het jubileum te lezen zijn op Wim’s website www.wimpols.nl. Het nieuwe album gaat uitkomen op het Living Water Music label van JQZ Muziekproducties in Kampen en wordt gedistribueerd door Sabra Muziek in Harderwijk.

 

 

<< Terug

Agenda

 

22 april 2018

Country Trail Band >>

 

10 mei 2018

Country Trail Band >>

 

12 mei 2018

Senior String Band >>complete agenda