Nieuws

8 november 2012
Senior String Band met America in Songs op 18 november in Maasdijk

 

The Senior String Band: een nieuwe naam voor drie ervaren muzikanten. Bijna 40 jaar geleden behoorden Paul van Dongen, Ralph Vinjé en Wim Pols tot de oprichters van de fameuze countryband Calyx. Ze zetten nu als trio de traditie voort met een totaal nieuw programma met allerlei zijtakken van een stijl die men tegenwoordig Americana noemt. Kom het meebeleven in een unieke, intieme huiskamersetting op zondagmiddag 18 november 2012 in Maasdijk

 

Amerika, land van de onbegrensde mogelijkheden. Miljoenen mensen gingen ernaar toe om hun American dream te realiseren. Een land dat op vele gebieden toonaangevend is in de wereld, met een relatief korte, maar turbulente geschiedenis. Bewonderd, bekritiseerd, maar altijd fascinerend.

 

In twee keer een uur neemt de Senior String Band u in haar nieuwe programma America in Songs mee door de geschiedenis van de Verenigde Staten. The pilgrim fathers, de onafhankelijkheidsoorlog, de trek naar het westen, de slavernij en de burgeroorlog, de onophoudelijke stroom van emigranten, de opkomst van de spoorwegen, de Cuba crisis, de turbulente jaren 60, het conflict in Vietnam en de idealen van pioniers als Martin Luther King komen allemaal voorbij aan de hand van beroemde nummers. Meezingen mag en wordt aangemoedigd door het projecteren van refreinen van bekende songs.

 

 

America in Songs is een combinatie van liedjes, beelden en verhalen. Het is een historische opfriscursus en een heerlijke muziekvoorstelling tegelijk. De drie muzikanten van The Senior String Band brengen een keur van instrumenten mee:gitaren, bas ,fiddle, mondharmonica, banjo, percussie en autoharp. Via een beamer tonen zij beelden die historische gebeurtenissen en personen weer helder op het netvlies zetten.

 

Dit unieke huisconcert vindt plaats op zondagmiddag 18 november 2012 bij Ria en Bas van Buuren, Willem III straat 10 in Maasdijk.

Aanvang: 14.30 uur. Entree 10 euro inclusief een drankje.

U moet wel reserveren om erbij te kunnen zijn. Dat kan via internet: ria52@kabelfoon.nl  


 

 

<< Terug

Agenda

 

22 april 2018

Country Trail Band >>

 

10 mei 2018

Country Trail Band >>

 

12 mei 2018

Senior String Band >>complete agenda