Nieuws

27 april 2012
Wouter gediplomeerd audio engineer

 

Na een jaar hard studeren aan het SAE Institute in Rotterdam heeft Wouter op 27 april 2012 het diploma Audio Engineering in ontvangst genomen. Na maanden allerlei theoretische en praktische opdrachten en tests gedaan te hebben, slaagde hij met een 7,7 als eindcijfer. 

 

De cursus Audio Engineering is een internationale opleiding voor het beroep van geluidstechnicus. De studie duurt twee jaar in deeltijd, maar er is ook ook een intensieve voltijdsopleiding die een jaar duurt. Wouter heeft deze voltijdsopleiding gedaan nadat hij eerder bij SAE de cursus Electronic Music Production had gevolgd. Als eindopdracht voor de cursus Audio Engineering moest Wouter een professionele muziekproductie doen die op CD kon worden uitgebracht. Hij heeft het nummer Someday my ship will sail voor het nieuwe album A thing called love van The Country Trail Band opgenomen, gemixed en gemasterd. Alle tracks voor dit nummer zijn opgenomen in de studio van SAE. Tevens zijn toen de drum tracks voor alle overige nummers van het album opgenomen. Dit eindproject werd beoordeeld met een 7,9.

Wouter gaat in mei meteen verder met een vervolg op de audio engineering opleiding. Dit tweede gedeelte is meer theoretisch gericht en omvat uitgebreid onderzoek. Ondertussen doet hij steeds meer praktijkervaring op als audio engineer. Zo gaat hij het geluid doen tijdens een aantal concerten van de toernee die de Country Trail Band in april en mei maakt met de Zuid-Afrikaanse zanger Piet Smit.

 

<< Terug

Agenda

 

22 april 2018

Country Trail Band >>

 

10 mei 2018

Country Trail Band >>

 

12 mei 2018

Senior String Band >>complete agenda