Senior String Band

 

Alle vier zijn ze inmiddels de 60 gepasseerd. Ze bespelen vooral snaarinstrumenten. Senior String Band is dus een vlag die de lading dekt. Vier muzikanten met een schat aan muzikale ervaring, die hun enthousiasme voor de muziek nooit hebben verloren en iedere keer weer een mooie voorstelling willen neerzetten.

 

Ralph Vinjé, Paul van Dongen en Wim Pols behoorden in 1973 tot de oprichters van de countryband Calyx uit Hoek van Holland, die in de jaren 70 uitgroeide tot een van de bekendste bands binnen dit genre in Nederland. Drummer Ruud van de Meeberg kwam er eind jaren 70 bij. Calyx maakte een groot aantal LP’s en CD’s, won prijzen tijdens internationale festivals, trad overal in Nederland op en fungeerde als begeleidingsband van de Amerikaanse countrylegende George Hamilton IV.

 

Het een theaterprogramma over de geschiedenis van de countrymuziek won Calyx in 2007 een onderscheiding voor country concert van het jaar. Het jaar daarop werd het dubbelalbum van de voorstelling gekozen als Nederlandse country CD van het jaar en Wim Pols als countryzanger van het jaar. Nadat in 2011 de sologitarist was overleden en in 2012 de zangeres om gezondheidsredenen moest stoppen met de band bleven Ralph, Paul, Ruud en Wim over.

 

Ze besloten verder te gaan en een nieuwe weg in te slaan onder een nieuwe naam – Senior String Band – en een nieuw programma – America in Songs.
 

Met een keur van instrumenten - gitaren, bas, viool, autoharp, banjo, drums, percussie en mondharmonica’s – brengen de muzikale senioren een programma met liedjes, beelden en verhalen over de geschiedenis van de Verenigde Staten. Ralph, Paul, Ruud en Wim verloochenen hun countrywortels niet, maar America in Songs is breder van stijl: ook jazz, blues, folk en popmuziek komen voorbij.

 

Het programma is bedoeld voor kleine theaters, maar ook uitstekend geschikt voor huiskamerconcerten en verenigingen die een luistermuziekavond of -middag willen organiseren.

 

In 2016 hebben zijn ook een programma ontwikkeld met beroemde Nederlandse liedjes van Louis Davids tot nu. Een programma dat uitnodigt om mee te zingen. Daarnaast kan de Senior String Band een programma verzorgen dat een mix is van countrysongs en bekende Nederlandse liedjes.

Voor de periode rond kerst, heeft de Senior String Band een volledig kerstprogramma.

 

Klik hier voor informatie over 'America in Songs'

 

Klik hier voor informatie over 'The history of country music'

 

Contact

Voor nadere informatie over de Senior String Band kunt u contact opnemen met Ralph Vinjé: 

Telefoon 06 – 50645021

E-mail: seniorstringband@live.nl

 

De Senior String Band heeft ook een eigen website:

www.seniorstringband.nl

Agenda

 

22 april 2018

Country Trail Band >>

 

10 mei 2018

Country Trail Band >>

 

12 mei 2018

Senior String Band >>complete agenda