U wilt een CD maken. Wat komt daar allemaal bij kijken?

 Het begint met een goede voorbereiding

 

Wim Pols Tekst en Muziek kan een CD productie van begin tot eind verzorgen. Het begint met een plan van aanpak op basis van het beschikbare budget. Daarbij gaat het om antwoorden op vragen als hoeveel nummers moeten er worden opgenomen, zijn er muziektracks of wordt er live gespeeld, wat is de bezetting van een band, is er eventueel hulp nodig bij de repertoirekeus, het uitwerken van arrangementen en het inschakelen van eventuele extra muzikanten? 
Klik hier voor meer informatie over voorbereiding.

  

De opname

 

Het opnameproces is afhankelijk van wat voor soort productie het beteft. Als het gaat om een groep, dan hangt het af van de bezetting en van de wensen van de band of we zoveel mogelijk tegelijk of apart opnemen. Vaak is het efficënt de drums, bas, piano en ritmegitaar zoveel mogelijk tegelijk op te nemen. De lead vocalist zingt mee op een zogenaamde ‘guide track’ zodat de muzikanten weten waar ze zitten in het nummer. Meestal wordt die guide track verder niet meer gebruikt en wordt de zang later met een speciale condensatormicrofoon apart opgenomen. Ook solo-instrumenten en backing vocals worden apart opgenomen.
Klik hier voor meer informatie over het opnameproces.

 

De mixage

 

We nemen alle partijen zo recht mogelijk op, zonder toonregeling, compressie/limiting en effecten. Het kleuren en mengen van alle opgenomen sporen gebeurt tijdens de mixage. Dat kunnen we in Studio Maasdijk zelf doen of in onze mix room op zolder in Hoek van Holland. We mixen op Presonus Studio Live tafels die uitgebreide regelmogelijkheden hebben. Daarnaast gebruikt we extra externe effectapparatuur zoals zeer hoogwaardige Lexicon PCM 90 en 96 galmapparaten. Bij de mixage dient altijd een vertegenwoordiger van de muzikanten aanwezig te zijn. Een mix is namelijk ook een kwestie van persoonlijke smaak. Wij doen ons best om een goede mix te maken, maar het gaat erom dat de klant tevreden is met het resultaat.

 

De mastering

 

De laatste stap is de mastering van de eindmix en het bepalen van de volgorde van de nummers voor de CD. Bij de mastering wordt het begin en eind van elk nummer netjes afgewerkt en het volume van de tracks zo optimaal mogelijk gemaakt. Ook kunnen nog subtiele correcties in de toonregeling van een totale song worden gemaakt. Als alles klaar is, branden we een master CD en een kopie daarvan voor de klant. We luisteren de master CD ter controle nog een keer af en daarna gaat die naar een dupliceerbedrijf of perserij.

 

 

Drukwerk, CD reproductie en promotie

 

De klant kan ervoor kiezen zelf het vervolgtraject te regelen en krijgt dan van ons de master CD. Ook kunnen wij bemiddelen bij het vervolgtraject. We werken samen met ontwerpers en CD reproductiebedrijven en we kunnen u helpen bij de promotie van uw CD.

Klik hier voor meer informatie over het vervolgtraject.

  

Wat zijn de kosten?

Voor het opnemen, mixen en masteren hanteren wij een uurtarief van 25 euro exclusief BTW. Dit is inclusief de kosten voor het verzorgen van de techniek door Wouter of Wim Pols. Koffie, thee en frisdrank zijn gratis en ook zorgen wij voor een gratis broodjeslunch. Kosten voor warme maaltijden zijn voor rekening van de klant.

 

Graag maken wij voor u een complete offerte waarin ook de kosten voor bijvoorbeeld het inschakelen van muzikanten, het schrijven of arrangeren van nummers en voor het verzorgen van de vervaardiging van CD’s en drukwerk zijn meegenomen. Neem via de contactpagina op deze website gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
 

Agenda

 

22 april 2018

Country Trail Band >>

 

10 mei 2018

Country Trail Band >>

 

12 mei 2018

Senior String Band >>complete agenda